300procent is sinds 2002 actief met exposities op het gebied van actuele kunst. Op de oude locatie stelde Edwin Spek verschillende tentoonstellingen samen zoals ‘Woord als beeld’, ‘Rage against the machine’, ‘Op leven en dood’ en ‘Ikke’. Op dit moment zijn wij druk bezig om het archief over de eerste 6 jaar compleet te maken om dit online beschikbaar te kunnen maken. Hieronder vindt je wel al meer informatie over de exposities die wij in onze nieuwe ruimte bij de Schiecentrale gehouden hebben.

Beelden - Rick Koren

7 februari 2010 t/m 9 april 2010

15 januari presenteerde Rick Koren zijn boek Beelden. Vanaf 7 februari is een klein overzicht te zien van werken uit deze uitgave. Het werk van Rick kenmerkt zich door associaties die hij zelf heeft met de wereld om zich heen. De uitwerkingen zijn vaak poëtisch en humoristisch. Zondag 16.00 uur opent deze presentatie.

Portfolio 1 – IDA THUNSTRÖM, KAREN MAES, RENS KRIKHAAR

29 november 2009 - 30 januari 2010
donderdag t/m vrijdag, 13.00 - 17.00 uur

Deze tentoonstelling is een afsluiting van het project Portfolio,waarbij vier dit jaar afgestudeerde kunstenaars twee maandengewoond en gewerkt hebben in de wijk de Gorzen in Schiedam. Ida Thunström (Nieuwe Maasstraat 76a) ‘In mijn werk wordt gepoogd een inter-contextuele setting van relaties te maken, waar elk op zichzelf staand deel steeds weer ontwikkelt tot een eigen structuur’. Karen Maes (Oude Maasstraat 16a)

work in progress: WACHT. BLIJF. geïnspireerd op het wachthuisje aan de Maasboulevard. ‘Met tekst en mijn fascinatie voor schoonmaken probeer ik op een andere manier een verhaal te vertellen over dit gebouw met de romantische naam Schreihuisje’. Rens Krikhaar (Oude Maasstraat 6b) ‘ik laat mij leiden door observaties van en nieuwsgierigheid naar de maatschappij, die mij vaak bij de zelfkant daarvan brengen’.

Amae

Sarah van der Pols
23 mei – 19 juni 2009
donderdag t/m vrijdag, 1300 - 17.00 uur

‘Amae’ is Japans voor een emotie die zoveel betekent als ‘prettige afhankelijkheid’; een totale overgave van verantwoordelijkheid aan de ander. Deze serie laat een tweeslachtig mensbeeld zien: afhankelijk én doortastend. De figuren staan stil in gedachten, liggen soms verzonken in een diepe slaap om vervolgens hun bestaansrecht op te eisen. Ze verschijnen even gemakkelijk als ze verdwijnen. Dit nieuwe werk van Sarah van der Pols is nog niet eerder te zien geweest.

Elke dag zie ik mezelf

Eelco Deuling
6 maart – 2 mei 2009
donderdag t/m vrijdag, 1300 – 17.00 uur

Met de tentoonstelling 'Elke dag zie ik mezelf' wordt een serie zelfportretten getoond van Eelco Deuling, die hij al jaren iedere dag van zichzelf maakt. De kunstenaar is daarbij soms meedogenloos voor zichzelf: zowel de goede als de slechte kanten toont hij zonder censuur. Het bijzondere handschrift van Deuling doet qua expressiviteit soms denken aan Egon Schiele. Toch maakt de kunstenaar zijn werk niet met de hand, maar met de computer.

Horen Zien Zwijgen

Jolande Bosch, Jenna Tas, Efrat Zehavi
12 december 2008 - 14 februari 2009

Kunstenaars Jolande Bosch, Jenna Tas en Efrat Zehavi hebben meer gemeen dan hun atelieradres. Op hun eigen manier proberen zij de soms brute werkelijkheid om hen heen een plek te geven in hun werk. Hun werken vormen een poëtisch, persoonlijk verslag van wat hen opvalt in hun dagelijks leven. Hun kwetsbare opstelling hebben ze gemeen, maar de uitwerking is echter bij ieder heel verschillend. Voor Jolande Bosch is de actualiteit uit het nieuws een aanleiding voor haar tekeningen. De tekeningen kenmerken zich door een eigen handschrift. In het werk van Jenna Tas speelt het handschrift een rol door de materialiteit van de gekozen techniek. In de sculpturen van Efrat Zehavi is het materiaal nog nadrukkelijker aanwezig. Door het materiaal in een vorm te dwingen bezweert zij de realiteit.

Body contrasts nature

Joris Kuipers, Sarah van der Pols, Marcel Wesdorp
25 september - 22 november 2008

Een expositie met werk van Joris Kuipers, Sarah van der Pols en Marcel Wesdorp vormde de aftrap voor onze ruimte in de nieuwbouw van de Schiecentrale in Rotterdam. In de tentoonstelling stond contrast centraal. De lichamelijke vormen van Joris Kuipers geknipt uit kunststof zijn een wereld op zich die de kijker omringen. Ze vormen een tegenstelling tot de landschappen die Marcel Wesdorp met computers gecreëerd heeft. In een video en foto’s kan de kijker rust zoeken in deze nieuwe, lege wereld. Naast dit nieuwe werk van Wesdorp waren er fototekeningen te zien, die hij samen met Sarah van der Pols gemaakt heeft. Handschrift en foto vormen hierin een beeldend contrast.